Sağlıklı bir kalp için...
 
Bol bol meyve ve sebze tüketin
Her gün yeterli derecede meyve ve sebze tükettiğinizden emin olun. Elma,armut, yabanmersini, havuç, kabak ve salatalık gibi meyve ve sebzelerde lif bulunmakta. Meyve ve sebzeler ayrıca vitamin, mineral, antioksidan ve kalp hastalığından koruyucu kimyasallar açısından da zengindir. Genel bir kural olarak renk koyulaştıkça mevcut besin maddeleri de artıyor.

Egzersiz yapın Her türlü fiziksel faaliyet LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürür, HDL (iyi kolesterol) seviyesini artırır, kalbi kuvvetlendirir. Optimal sağlık için haftada en az 3 kez 20 Dakika kalp ve damar faaliyetini artırıcı egzersiz yapmak gerekir.

Lifli besinler tüketin
Ekmek ve makarna yerine yulaf ezmesi, tam tahıllı makarna, kepek ve esmer pirince yönelmek daha sağlıklı olacaktır. Bu besinler hem işlenmiş beyaz undan daha besleyici hem de çözülebilir lif içeriyor. Günde en az 25 gr. Lif tüketilmesi gerekmekte. Bir buçuk kase pişmiş yulaf ezmesi 6 gr. Lif sağlıyor. Bunun üzerine bir de büyük muz, 4 gr. Daha lif demek.

Omega-3 tüketin
Balık, fındık ve ceviz gibi omega-3 (iyi yağlar) yağ asitleri yüksek gıdalar, kandaki trigliserid seviyesini düşürür, kalp ritmini istikrara sokar. Yeterince omega-3 almak için haftada 3 porsiyon balık (somon, uskumru ve beyaz ton balığı) ve
Günde yaklaşık 30 gram ceviz yemek gerekir.

Dietinize takviye yapın
Antioksidan, omega-3 vb. takviyelerinizi alın. Balık yağı omega-3 ihtiyacını karşılamak için bir alternatif.